ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ HACCP


Υποχρεωτική η μελέτη HACCP με τη Νέα Υγειονομική Διάταξη Υ1γ/Γ.Π/οικ.96967 (ΦΕΚ 2718/Β/08.10.2012) για τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Τι είναι το HACCP

Το HACCP είναι η μελέτη ασφάλειας τροφίμων όπου αναγνωρίζονται, καταγράφονται και ελέγχονται όλοι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το τρόφιμο. Πρέπει να αποτελεί μέτρο ουσιαστικής πρόληψης των κινδύνων αντί για πρόσθετο άγχος, αφού προστατεύει νομικά την επιχείρηση και βοηθάει υπεύθυνους και το προσωπικό να οργανώσουν καλύτερα την ασφαλή παραγωγή και διάθεση των τροφίμων.

Ποιούς αφορά

Το HACCP  αφορά ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 3:

  • Βιομηχανίες και συσκευαστήρια τροφίμων
  • Σούπερ Μάρκετ, μικτές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών
  • Αρτοποιεία και πρατήρια άρτου
  • Εστιατόρια, ταβέρνες, ταχυφαγεία, ψητοπωλεία
  • Ζαχαροπλαστεία, αλυσίδες μαζικής εστίασης
  • Αποθήκες τροφίμων και ποτών
  • Μεταφορείς – Οχήματα μεταφοράς τροφίμων και ποτών

Υγειονομικοί έλεγχοι και πρόστιμα

Η ύπαρξη μελέτης HACCP και η τήρηση / εφαρμογή της από τις επιχειρήσεις τροφίμων αποτελεί πλέον ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ, από τις 23 Οκτωβρίου 2013. Από τότε γίνονται εντατικοί έλεγχοι από τις υγειονομικές υπηρεσίες, επιβάλλοντας σημαντικές κυρώσεις  και χρηματικά πρόστιμα.

Αναλυτικά όλα τα πρόστιμα στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/kiroseis

HACCP ΚΑΙ ΝΕΟΝ SERVICES

Εμείς στη Neon Services έχουμε την εμπειρία να αναπτύσσουμε συστήματα HACCP που καλύπτουν πλήρως την νομοθεσία. To εξειδικευμένο μας προσωπικό με χρόνια εμπειρίας στο χώρο των τροφίμων, μπορεί να δημιουργήσει για εσάς τα απαραίτητα αρχεία και να θέσει τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη σε πιστοποιημένο σύστημα (ISO 22000).

Αναλαμβάνουμε :

  • Διαδικασίες αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
  • Εκπόνηση και εφαρμογή μελέτης HACCP
  • Παρακολούθηση της ορθής εφαρμογής του HACCP
  • Εκπαίδευση των εργαζομένων και του υγειονομικού υπεύθυνου